autoportret | parcurs profesional | creatie | premii | despre | portfolio | contact | news
 
   
Martie 2009 - Premiera REMEMBER la Timisoara
La Teatrul National Timisoara, Razvan Mazilu pregateste un nou spectacol de autor, inspirat de nuvela REMEMBER, de Mateiu Caragiale. Autor al dramatizarii, coregrafiei, regiei si costumelor, Razvan Mazilu va si interpreta unul din cele doua roluri principale, alaturi de actorul Ion Rizea. Decorul si proiectiile video apartin artistului grec Dionisis Christofilogiannis. Primele doua spectacole sunt programate pentru 7 si 8 martie 2009.

***
10 Februarie 2009 - Dans peste generatii:
Razvan Mazilu si invitatii sai


Razvan Mazilu continua eforturile de a sprijini scolile de coregrafie din Romania, printr-un nou Spectacol Extraordinar de Dans Contemporan, "Razvan Mazilu si invitatii sai". Spectacolul aduna pe scena Operei Nationale Bucuresti mari artisti din generatii diferite: coregraful Gigi Caciuleanu (Franta), dansatoarea si acrobata Monique Schnyder (Elvetia), balerinele Monica Petrica si Monica Strat, singurul campion olimpic roman la gimnastica masculina, Marius Urzica, compozitorul si violonistul Alexander Balanescu (Marea Britanie), compozitorul si solistul rock Adrian Despot impreuna cu trupa Vita de Vie si actorul Marcel Iures.
Razvan Mazilu semneaza conceptia si regia spectacolului, alaturi de Mihaela Radulescu.

Fondurile stranse din vanzarea biletelor sunt destinate in special Liceului de Arta "Octav Bancila" din Iasi, sectia Coregrafie.
Evenimentul se bucura de sprijinul companiei E.ON, una dintre cele mai mari companii de energie din lume, care este sponsorul principal al spectacolului. Proiectul se bucura de promovare sustinuta din partea urmatorilor parteneri media: cotidianul Evenimentul Zilei, ghidul de timp liber 24Fun, Radio Gold FM, revista Tango, portalurile LiterNet si port.ro, precum si din partea companiei de publicitate outdoor Affichage Romania si a hotelului Ramada Plaza.

Spectacolul completeaza initiativele anterioare ale lui Razvan Mazilu de a sprijini scolile de coregrafie din Romania. Pana in prezent, materiale didactice, pianine, echipamente tehnice si stagii de dans contemporan, in valoare totala de peste 30.000 de euro au fost donate Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti.

Razvan Mazilu: "Sunt foarte fericit ca acest proiect continua si sper, in ciuda dificultatilor economice, sa reusim sa mai facem astfel de spectacole deosebite. Sa ajungi dansator profesionist este foarte greu, e un drum lung, plin de sacrificii, care cere multa munca si determinare, iar acesti copii au nevoie de toata sustinerea pe care o pot primi pentru a ajunge acolo unde isi doresc. Ei au nevoie de spatii si dotari adecvate, asa cum toate marile scoli europene de balet au. Prin aceste spectacole nu putem sa rezolvam toate problemele, dar sper sa ii incurajam pe tinerii dansatori si sa reusim sa atragem atentia publicului si oficialitatilor asupra marilor lipsuri si asupra dansului, ca arta importanta".

***
Octombrie 2008 - Nou one-man show
Razvan Mazilu este protagonistul unui nou one-man show spectaculos, creat special pentru stilul si personalitatea sa de o echipa de artisti francezi, coordonata de Philippe Tréhet, coregraf francez de reputatie mondiala. Spectacolul, numit UMBRE DE LUMINA este produs de Fundatia perfoRM si Teatrul Odeon, care îl si gazduieste. Philippe Tréhet este unul dintre cei mai apreciati coregrafi francezi, cu spectacole montate pentru companii importante de dans, cum ar fi Nederlands Dans Theater (Olanda), San Francisco Ballet (SUA) sau Bat Dor Dance Company (Israel). Pentru coregraful francez, one-man show-ul de la Bucuresti reprezinta cea de-a 65-a creatie a carierei sale.

***
Aprilie 2008 - Turnee internationale. Razvan Mazilu danseaza la Madrid si Milano, prezentand doua dintre cele mai mari succese ale sale, la invitatia Institutului Cultural Roman. Pe 10 aprilie, in cadrul Saptamanii Teatrului Romanesc de la Teatro del Arenal Madrid, va fi prezentat spectacolul lui Razvan Mazilu UN TANGO MAS, produs de Teatrul Odeon. Joi, 17 aprilie, Razvan Mazilu prezinta spectatorilor italieni recitalul "Sell Me!", la Centro Produzioni Teatrali di Milano. Turneul are loc in cadrul evenimentului 'Intalniri cu artisti extraordinari din Est - Romania', organizat de Institutul Cultural Roman impreuna cu Centrul de Productii Teatrale din Milano.

***
18 martie 2008 - Proiectul Amprenta la CNDB. Razvan Mazilu lanseaza iubitorilor dansului inca o invitatie inedita, de data aceasta la Centrul National al Dansului Bucuresti. In proiectul Amprenta, in care da startul ca prim coregraf invitat, Razvan Mazilu propune o abordare personala a artelor spectacolului, din perspectiva care il caracterizeaza - aceea a coexistentei mai multor genuri artistice, tipice unui performance complex si contemporan. Astfel, Razvan Mazilu invita publicul sa il descopere si prin intermediul altor artisti, cu care a colaborat sau pe care ii admira. Cele doua saptamani in care personalitatea artistului defineste spatiul CNDB - pana la 30 martie - propun publicului o experienta diversa, bogata si inedita, de la fotografie de dans si concerte live de jazz, pana la evenimente fashion si, evident, dans, dans, dans.

***
9 martie 2008 - Premiera URBAN KISS. Un nou spectacol inedit si exploziv, marca Razvan Mazilu, are premiera la Teatrul National de Opereta Ion Dacian. URBAN KISS, o poveste urbana plina de dinamism si culoare, reuneste dansul, gimnastica si proiectiile video, intr-un show in care marele sportiv Marius Urzica, singurul campion olimpic roman la gimnastica masculina, are o aparitie surprinzatoare, intr-un moment coregrafic special creat. Regia si coregrafia: Razvan Mazilu.

***
5 martie 2008 - DANCE GENERATOR pentru tinerele generatii. Razvan Mazilu continua sa sprijine liceele de coregrafie din Romania, printr-un nou spectacol de inalta tinuta, desfasurat sub titlul "Dance Generator. Razvan Mazilu si invitatii sai", pe scena Operei Nationale Bucuresti. Invitatii lui Razvan Mazilu sunt: cea mai cunoscuta dansatoare scandinava, Virpi Pahkinen; celebra cantareata de jazz Aura Urziceanu; marea actrita Valeria Seciu; nonconformista actrita si cantareata Ada Milea; balerina Monica Petrica, solista Operei Nationale Bucuresti; reputatul actor Dan Puric; dansatorul Florin Fieroiu; muzicianul de jazz Vlaicu Golcea si, nu in ultimul rand, vedeta de televiziune Mihaela Radulescu, in calitate de prezentator. Razvan Mazilu semneaza conceptia si regia spectacolului si interpreteaza cateva momente speciale de dans contemporan. Evenimentul caritabil este produs de Fundatia PERFORM si beneficiaza de entuziasmul si sprijinul unor companii prestigioase, care sustin astfel cauza scolilor romanesti de coregrafie: E.ON Energie Romania, OTP Bank Romania, Lenovo si BestPrint.

***
Noiembrie 2007 - Turnee internationale. Teatre prestigioase din Budapesta si Praga prezinta in acest final de an doua dintre cele mai originale spectacole ale lui Razvan Mazilu, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Spectacolul UN TANGO MAS va fi prezentat in data de 27 noiembrie la Palatul Duna din Budapesta, iar BLOCK BACH, nonconformistul spectacol de dans pe muzica sacra de Bach, va fi gazduit de Teatrul National din Praga, in data de 4 decembrie. Ambele spectacole, produse de Teatrul Odeon Bucuresti, sub directia de scena a regizorului Alexandru Dabija, au participat la festivaluri internationale in acest an - UN TANGO MAS la Ierusalim si Venetia, iar BLOCK BACH la Paris. Turneul in cinstea Zilei Nationale a Romaniei este organizat de Institutul Cultural Roman.

***
Razvan Mazilu prezinta la Paris cel mai recent spectacol al sau, BLOCK BACH. Spectacolul are loc in data de 3 septembrie 2007, la Casa UNESCO, cladirea Fontenoy (Place de Fontenoy nr. 7). Turneul parizian al Teatrului Odeon se desfasoara la invitatia Delegatiei Permanente a Romaniei pe langa UNESCO si face parte din seria de evenimente consacrate lui Constantin Brancusi - marele artist figurand pe Lista Aniversarilor UNESCO in 2007.

***
24 iulie 2007 - Razvan Mazilu participa cu spectacolul sau de mare succes UN TANGO MAS la festivalul de vara OPERAESTATE din orasul italian Bassano del Grappa, in vecinatatea Venetiei. Spectacolul se joaca in aer liber, la Castello degli Ezzelini, de la ora 21.20.
Festivalul are o traditie de 27 de ani si se desfasoara pe durata a doua luni anual, animand 30 de orase prin numeroase spectacole, in cele mai diverse si pitoresti locatii. Aducand laolalta traditia si stilul avangardist, Festivalul a inscris spectacolul UN TANGO MAS la sectiunea "Tradizioni a confronto". http://www.operaestate.it

***
Razvan Mazilu danseaza pe muzica de Bach la Teatrul Odeon, in BLOCK BACH, un nou spectacol surprinzator si nonconformist, despre oamenii marilor orase si povestile lor. Street dancer-ul CRBL, balerina Monica Petrica si actrita Coca Bloos intregesc galeria de personaje urbane. Regia este semnata de Alexandru Dabija, iar coregrafia - de Razvan Mazilu si coregraful israelian Amir Kolben. BLOCK BACH – un show urban.

***
Razvan Mazilu deschide spectacolul-coupe "Broadway.Bucuresti" de la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", intr-o ipostaza inedita, pe langa aceea binecunoscuta de dansator. Mereu in cautare de noi provocari artistice, Razvan Mazilu canta si vorbeste pentru prima data pe scena, interpretand rolul EMCEE, intr-un scurt fragment din celebrul musical CABARET. Coregrafia acestui moment ii apartine, iar regia este semnata de Alexandru Tocilescu.

***
Razvan Mazilu, in colaborare cu Fundatia PRAIS, a lansat DANCE ENERGY, un proiect cultural de responsabilitate sociala, in sprijinul liceelor de coregrafie din România. Obiectivele proiectului sunt sensibilizarea opiniei publice cu privire la situatia materiala modesta a liceelor de coregrafie si strângerea de fonduri pentru dotarea acestora cu materiale didactice, pentru a crea elevilor conditii superioare de studiu. Totodata, proiectul are in vedere promovarea dansului contemporan si a tinerelor talente care studiaza aceasta arta in scolile din România.Proiectul DANCE ENERGY a debutat cu Spectacolul Extraordinar de Dans Contemporan
"Razvan Mazilu si invitatii sai"
, pe data de 12 martie 2007, pe scena Operei Nationale Bucuresti.
Invitatii lui Razvan Mazilu in acest an au fost: dansatorii Talia Paz din Israel, Claudia Martins si Rafael Carriço din Portugalia, Monica Petrica si Adrian Stoian din România, soprana Felicia Filip, actrita Maia Morgenstern, Johnny Raducanu, A.G.Weinberger, precum si Mihaela Radulescu, in calitate de prezentator. Fondurile obtinute din vânzarea biletelor si din donatii au fost destinate Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucuresti.

 


March 2009 - REMEMBER Premiere in Timisoara
Razvan Mazilu prepares a new dance-theatre show, at the National Theatre in Timisoara. Based on the novel of Mateiu Caragiale, REMEMBER, the show gives Mazilu the opportunity to express himself as interpreter of one of the two leading roles, as well as author of script, director, choreographer and costume designer. Greek visual artist Dionisis Christophilogiannis signs the stage set and video projections. The first two performances are programmed for 7 and 8 March 2009.

***
February 2009 - Razvan Mazilu and Guests.
Dance across generations


In an ongoing attempt to encourage young students studying the art of dance, Razvan Mazilu and his special guests present another fund-raising performance. The show brings together artists of various generations, including Paris-based choreographer Gigi Caciuleanu, Swiss dancer and acrobat Monique Schnyder, ballet dancers Monica Petrica and Momica Strat, gymnast Marius Urzica, the only Romanian Olympic Champion in gymnastics; UK-based composer and violinist Alexander Balanescu, rock group Vita de Vie and actor Marcel Iures.

The show, aiming at raising funds for the ballet schools in Romania, in particular the choreography department of the Octav Bancila Art High-School in Iasi, is sponsored by E.ON and produced by perfoRM Foundation. The National Bucharest Opera House, media partners Gold FM, Evenimentul Zilei, Tango, port.ro and liternet, as well as Affichage Romania and Ramada Plaza hotel have partnered the foundation in this project.

Following the two previous charity galas, the 'Floria Capsali' Choreography High-School in Bucharest received donations consisting of 30,000 EUR worth of choreographic study materials, technical equipment and workshops of contemporary dance.

Razvan Mazilu: "I am very happy and grateful that we have succeeded in continuing this project and I hope we will be able to have more such special shows in the future, despite the economic difficulties. To become a professional dancer is not easy; it takes a lot of work and determination and Romanian children studying dance need all the support they can get. They need appropriate study rooms and proper equipment, available in all major European dance schools. Such initiatives obviously cannot solve all the problems, but they can hopefully encourage our young dancers and raise awareness among the authorities and general public about the difficulties that the art of dance, an important form of art, is facing in Romania."

***
October 2008 - New one-man show, SHADOWS OF LIGHT
Razvan Mazilu stars in a breathtaking 60-minute one-man show created particularly for his style by a team of French artists, led by internationally acclaimed choreographer Philippe Tréhet. The show, called SHADOWS OF LIGHT, is presented by the Odeon Theatre in Bucharest on a regular basis. The show is produced by perfoRM Foundation and Odeon Theatre.
Philippe Tréhet is one of the most important French choreographers today, having created numerous shows for prestigious theatres around the world, including Nederlands Dans Theater, San Francisco Ballet or Bat Dor Dance Company. For the French choreographer, SHADOWS OF LIGHT is the 65th creation of his career.

***
April 2008 - International tours. Razvan Mazilu presents two of his most successful shows in Madrid and Milan this spring, at the invitation of the Romanian Cultural Institute. UN TANGO MAS, the show mixing contemporary dance and Argentine tango, is presented in Madrid on 10 April, at the Teatro del Arenal, during the "Week of Romanian Theatre in Madrid". Shortly after that, on Thursday 17 April, the one-man show SELL ME! is presented in Milan, at the Theatre Productions Center. The event is presented as part of the programme "Meeting extraordinary artists from the East - Romania".

***
18 March 2008 - "Amprenta" (Fingerprint) project at CNDB.
Razvan Mazilu invites dance lovers to a new adventure, at the National Dance Centre in Bucharest (CNDB). As the choreographer invited to kick-off the project, Razvan Mazilu proposes a personal approach of the performing arts, using a mix of artistic genres to create a complex and truly contemporary performance. Razvan Mazilu invites his audience to (re)discover him through his own works but also through the works of other artists whom he worked with or whom he admires. The two weeks of the project promise a diverse, rich and innovative experience, from dance photography and live jazz concerts to fashion events and - above all - dance, dance, dance...

***
9 March 2008 - URBAN KISS premiere. Razvan Mazilu stars in URBAN KISS, an innovative show mixing dance, gymnastics and video projections at the National Operetta Theatre 'Ion Dacian' in Bucharest. URBAN KISS, directed and choreographed by Mazilu, is a dynamic urban story featuring a surprising pommel horse choreography with Romania's first male Olympic champion in Gymnastics, Marius Urzica.

***
5 March 2008 - DANCE GENERATOR for young talents. Razvan Mazilu continues to support the choreography schools in Romania by organising a new spectacular charity gala in Bucharest, called "DANCE GENERATOR. Razvan Mazilu and Guests", bringing together valuable artists. Virpi Pahkinen (www.pahkinen.com), the highly acclaimed Scandinavian dancer and choreographer, joins Razvan Mazilu and his Romanian guests on the stage of the National Opera House in Bucharest. The other guests are internationally acclaimed jazz singer Aura Urziceanu, great actress Valeria Seciu, actress and singer Ada Milea, ballerina Monica Petrica, reputed actor Dan Puric, dancer Florin Fieroiu, jazz musician and composer Vlaicu Golcea and, last but not least, TV star Mihaela Radulescu as MC. The event is produced by PERFORM Foundation and is supported by prestigious companies including E.ON Energie Romania, OTP Bank Romania, Lenovo and BestPrint.

***
November 2007 – International tours. Two of the most recent and successful shows of Razvan Mazilu, UN TANGO MAS and BLOCK BACH, will tour Budapest and Prague, on the occasion of Romania’s National Day. The impressive 19th century Danube Palace in Budapest will present Un Tango Mas, fusion of contemporary dance and Argentine tango, on 27 November. On 4 December, the Prague audiences are invited to enjoy the unconventional dance show Block Bach, in the neo-renaissance building of the National Theatre. Both shows have been presented in important international festivals earlier this year - UN TANGO MAS in Jerusalem and Venice and BLOCK BACH - in Paris. Both shows are produced by Odeon Theatre in Bucharest and directed by Alexandru Dabija. The tour is organized by the Romanian Cultural Institute.


***
Razvan Mazilu presents in Paris his most recent show, BLOCK BACH. The show takes place on 3 September 2007, at Maison de l'UNESCO, in the Fontenoy building (7 Place de Fontenoy). Odeon Theatre's tour to Paris is organised at the invitation of Romania's permanent delegation at UNESCO and is part of the events dedicated to sculptor Constantin Brancusi, the great Romanian artist being included on the List of UNESCO Anniversaries, 2007.

***
July 2007 - UN TANGO MAS, Razvan Mazilu's highly successful show, participates in the Italian festival OPERAESTATE, in the beautiful town of Bassano del Grappa, near Venice. The show is presented on 24 July 2007, on a stage built in the open air, in the neighborhood of a medieval castle, Castello degli Ezzelini. The festival has a 27-year tradition and lasts over two months every year, animating more than 30 towns and cities through numerous shows, in the most diverse and picturesque locations. UN TANGO MAS is registered in the "Tradizioni a confronto" section of the festival, as it combines tradition and innovation.

***
Razvan Mazilu dances on Bach's music at the Odeon Theatre, in BLOCK BACH, a new, surprising and innovative show, about the ordinary people of the big cities and their life stories. Street dancer CRBL, ballerina Monica Petrica and actress Coca Bloos complete the group of urban characters. Alexandru Dabija signs the stage direction, while the choreography is created by Razvan Mazilu and Israeli choreographer Amir Kolben.

***
Razvan Mazilu keeps pushing his own limits, always challenging his skills as a complete performer. In the opening sequence of the new show "Broadway. Bucharest" at the Operetta Theatre "Ion Dacian", he appears in a short fragment from the celebrated musical CABARET, speaking and singing for the very first time on stage, while playing the part EMCEE. He also signs the choreography of this moment, staged by prestigious theatre director Alexandru Tocilescu.

***
March 2007 - Razvan Mazilu, supported by PRAIS Foundation, has launched DANCE ENERGY, a cultural social responsibility project in the benefit of the choreography high schools in Romania. Through this project, Razvan Mazilu wants to draw attention of art lovers, corporations and authorities alike towards the precarious financial situation of the Romanian ballet schools and help raise funds for the benefit of ballet schools in Romania. At the same time, the project intends to promote contemporary dance and encourage the young talents studying this art in Romania.

The first show of the DANCE ENERGY project was a one-off contemporary dance show, under the title RAZVAN MAZILU AND FRIENDS, presented on the stage of the National Opera House in Bucharest, on 12 March 2007.

Razvan Mazilu's guests this year were dancers Talia Paz (Israel), Claudia Martins and Rafael Carrico (Portugal), Monica Petrica si Adrian Stoian (Romania), soprano Felicia Filip, actress Maia Morgenstern, musicians Johnny Raducanu, A.G.Weinberger, as well as TV star Mihaela Radulescu, as MC. The funds raised from ticket sales and donations benefit the "Floria Capsali" high-school in Bucharest.

 
autoportret | parcurs profesional | creatie | premii | despre | portfolio | contact | news  

 

   
Copyright © 2005 Caligraf. All rights reserved.
Site designed and powered by Caligraf.